Offroad Finnmark 300 Edition 2018 (3 dager)

Dette er en tøff terrengsykkeltur som tar deltagerne gjennom 2017-utgaven av Offroad Finnmark 300 i løpet av tre dager. Det vil si omlag 250 km fordelt på tre etapper på 75-95 km pr dag (vi sykler ikke den første etappen på 50 km. Den (første-etappen) kan gjennomføres som en bonus om du ankommer tidlig lørdag, eller fredag, og reiser seint dagen etter turen). På Skill and Fitness – skalaen scorer denne turen S5/F8. Dato er satt til 13. til 15. juli.

Vi møtes ettermiddagen før turen starter (lørdag 15. juli) der vi går gjennom kart, plan og utstyr. På dette møtet vil også representanter fra OffroadFinnmark-organisasjonen være, som deler sine erfaringer med oss, og svarer på spørsmål.

Vi har syklet både OF700 og OF300 og mener at det å sykle gjennom traseen drøye to uker før start (OF700 – start 1/8 og OF300 – 3/8), gir mange fordeler. Treningsmessig fordi dette blir en solid porsjon med trening (langkjøring), mellom 25 og 30 timer. Teknisk, taktisk og utstyrsmessig fordi en får tid til å gjør nødvendige korrigeringer, kjøpe inn utstyr eller annet som skulle dukke opp på grunn av denne turen.

Alle, også de som har syklet OF300 før, vil ha igjen for turen, både treningsmessig og taktisk. De som ikke har syklet i terrenget i Finnmark før, og langt mindre OffroadFinnmark, vil i tillegg sitte igjen med solid kompetanse om forholdene på Finnmarksvidda – og omkring rittet og det som kreves – noe som vil løfte sjansene for en god gjennomføring betraktelig.

Underlag
Vi sykler i all hovedsak langs samens firehjulings-veier. Det betyr dobbel-spor som i grove trekk følger linjene i terrenget, og som er storbølget og relativt tørt. Men hver gang vi må krysse «feil» vei, noe som vil si øst-vest, så betyr det mye opp og ned , myr-kryssinger og mange bekker som må forseres. Og noen ganger elver, som vi må vasse til langt opp på låret, og det som verre er, for å komme over.

Vær og føre
Finnmark og juli betyr ofte relativt godt vær og temperaturer mellom 12 og 25 grader. Ofte sol og fint, lite regn. Sommeren 2016 bar imidlertid bud om at alt nødvendigvis ikke lengre er ved det normale. Det ble vått. Nedbøren gjorde også sitt til at Finnmarksvidda opplevdes som en våt svamp og all ferdsel på sykkel fremsto som en interessant øvelse. Men etter regn kommer som kjent alltid sol, og dermed er vi overbevist om at sommeren 2017 blir den beste i manns minne.

Utstyr
Etter at Vår Herre skapte Finnmarksvidda, befarte han så langt vi har klart å bringe til torgs, denne vidunderlige perlen i nord, på en fulldempet 29-tommer. Det har også blitt det naturlige valget for oss som ferdes her i dag. Hvis du kan velge – velg en 29 tommer fulldempet. Hvis ikke, kom med den sykkelen du har, og så blir du å kjøpe en fulldempet etterpå. Eller så kan du leie FS29 av oss, klikk i så fall her.

Inkludert
Transport, delvis support (til overnatting første kveld), måltider (lunsj dag 1 til lunsj dag 3), guide (mekker og kjentmann), overnattinger. Bållunsj ute i det fri hver dag!

Etappene:
Kommer

Overnattinger:
Kommer

You might also be interested in

Terrengsykkelkurs – weekend – for jenter

4390NOK pp

Cycle tour on your own, beside the Kattfjord

Ny sti (3 timer)

700NOK pp

Nordkapp Epic (7 dager)

18950NOK pp