Nordkapp Epic (7 dager)

Det er en ære å presentere noe av det flotteste en kan oppleve fra terrengsykkelsetet i Nord Norge: Sju dager i Altadalen, Finnmarksvidda, Skaidi og Nordkapp! Bli med på en terrengsykkelopplevelse spekket med vær, natur, reinsdyr, midnattsol og flott sykling!

Double- og single track
Første dag blir vi å kose oss på Altadalens mange stimuligheter, de neste dagene vil i hovedsak følge samenes fire-hjuling spor som betyr mye double tracks. Brorparten er veldig fin sykling, men enkelte partier er steinete og relativt krevende. En del myr- og elvekryssinger der en må av sykkelen, er også inkludert. Turen har ikke voldsomme fjell som skal bestiges, men vidda er ikke flat! Det gjør at summen av høydemeter etter en dag gjerne overstiger 750-1 000 meter, noe som kjennes godt i beina!

På Skill and Fitness – skalen er dette en S5/F6-tur

Traseene som følges benyttes i stor grad også til sykkelrittet OffroadFinnmark og Skaidi Extreme.

Krevende og utfordrende
Dette er en krevende tur der det dreier seg om lange dager, opp til 5-7 timer inkludert lunsj, i til dels utfordrende terreng. Distansene varierer fra 25 til 40 km og gjennomsnittshastigheten fra 10 – 18 km/t. Kombinasjonen av relativt lange distanser og og krevende terreng gjør det påkrevd at du er i relativt god form, og vant til å sykle i terrenget.

Kule overnattinger
Overnattinger underveis i turen er inkludert og vil skje i Glam Lavvo på Holmen Husky i Alta, på Jotka Fjellstue, på Skaidi hotel og i Honningsvåg.

Servering
Alle måltider (suppe og brød kveld 1 til lunsj dag 7) er inkludert. Øl/vin og mineralvann tilkommer.

Kongekrabbesafari
Sammen med Destinasjon 71 Grader Nord drar vi på kongekrabbesafari utenfor Honningsvåg. Denne havets aristokrat har gitt de nord norske havområdene en ny dimensjon etter at de utvandret til våre farvann fra Russland. Og smaken – ja, den er himmelsk! Det vil vi få oppleve når vi nyter selvfanget kongekrabbe til lunsj.

Nordkapp
Turen avsluttes ved at vi sykler ut til fastlandseuropas nordligste punkt; Nordkapp. Hvis vi er heldig får vi oppleve midnattsola! Lyst er det uansett, døgnet rundt.

Sykkel og utstyr
Utstyrsmessig er en fulldemper å foretrekke, gjerne med 29″ hjul. Dekk med relativt grovt mønster og sterke sidevegger, a la Schwalbe Hans Dampf og Maxxis Ardent, med godt volum, som 2,2″ eller mer.

Hvis du ikke har en fulldemper, men gjerne vil prøve på denne turen, så kan du leie av oss! Les mer om sykkelleie her!

Mekker og kjentmann
Med på turen følger en lokalkjent sykkelguide som har hovedansvar for sikkerhet og navigering. Ut over å kjenne Finnmarksvidda etter mange turer dit, er guiden også sykkelteknisk kompetent og kan reparere mange av de eventualiteter som kan oppstå på en slik tur. Våre guider er dessuten hobbygourmeter og det er ikke usannsynlig at det diskes opp med en lekkerbisken eller to tilberedt over lunsjbålet!

Support
Turen foregår med full support. Det vil si at din bag med ditt personlige utstyr vil være tilgjengelig hver kveld. Det kan bli endringer her om ruta legges om.

Trenger du ekstra overnattinger før eller etter turen er vi behjelpelig med det.

You might also be interested in

Offroad Finnmark 300 Edition 2018 (3 dager)

6450NOK pp

Dagstur inkludert elgburger-lunsj

1350NOK pp

Terrengsykkelkurs – weekend – for jenter

4390NOK pp