Ekspedisjon Finnmarksvidda (6 dager)

Den ultimate terrengsykkelopplevelsen på Finnmarksvidda!

På denne seks dagers turen skal vi nyte singel- og double-tracks i et uendelig, lavt bølgende viddelandskap! Vakker natur, elver og innsjøer, multebær, midnattsol og reinsdyr! Vel fremme på de tradisjonelle Fjellstuene nyter vi deilig badstue, avløst av god mat og der tilhørende vin etter timer på sykkelsetet!

Lange dager
Dette er en krevende tur der det dreier seg om lange dager, opp til 6-8 timer inkludert lunsj, i til dels utfordrende terreng. Distansene varierer fra 30 til 45 km og gjennomsnittshastigheten fra 10 – 18 km/t.

Double- og single track
Turen følger i stor grad samenes fire-hjuling spor som betyr mye double tracks. Brorparten er veldig fin sykling, men partier er steinete og relativt krevende. En rekke myr- og elvekryssinger der en må av sykkelen, er også inkludert. Turen har ikke voldsomme fjell som skal bestiges, men vidda er ikke flat! Det gjør at summen av høydemeter etter en dag gjerne overstiger 750-1 000 meter, noe som kjennes godt i beina!

På Skill and Fitness – skalen er dette en S5/F7-tur

Traseene som følges benyttes i stor grad også til sykkelrittet OffroadFinnmark, både 300- og 700 km.

Krevende tur
Kombinasjonen av relativt lange distanser og og krevende terreng gjør det påkrevd at du er i relativt god form, og vant til å sykle i terrenget.

Kule overnattinger
Overnattinger underveis i turen (dag 1 til 6) er inkludert og vil skje i Glam Lavvo på Holmen Husky i Alta, på Fjellstuene Mollisjok og Jotka, og rosinen i pølsa, i villmarkscamp i Masi.

Servering
Alle måltider (suppe og brød kveld 1 til lunsj dag 6) er inkludert. Øl/vin og mineralvann tilkommer.

Sykkel og utstyr
Utstyrsmessig er en fulldemper å foretrekke, gjerne med 29″ hjul. Dekk med relativt grovt mønster og sterke sidevegger, a la Schwalbe Hans Dampf og Maxxis Ardent, med godt volum, som 2,2″ eller mer.

Hvis du ikke har en fulldemper, men gjerne vil prøve på denne turen, så kan du leie av oss! Les mer om sykkelleie her!

Mekker og kjentmann
Med på turen følger en lokalkjent sykkelguide som har hovedansvar for sikkerhet og navigering. Ut over å kjenne Finnmarksvidda etter mange turer dit, er guiden også sykkelteknisk kompetent og kan reparere mange av de eventualiteter som kan oppstå på en slik tur. Våre guider er dessuten hobbygourmeter og det er ikke usannsynlig at det diskes opp med en lekkerbisken eller to tilberedt over lunsjbålet!

Support
Turen foregår med delvis support. Det vil si at din bag med ditt personlige utstyr vil være tilgjengelig etter dag 1 og 2 (Alta), dag 4 (Masi) og dag 5 (Jotka). Det kan bli endringer her om ruta legges om.

Trenger du ekstra overnatting i Alta er vi behjelpelig med det.

Er du klar? Vi er!

Bli med på eventyr!

You might also be interested in

Terrengsykkelkurs – weekend – for jenter

4390NOK pp

Dagstur inkludert elgburger-lunsj

1350NOK pp

Cycle tour on your own, beside the Kattfjord

Ny sti (3 timer)

700NOK pp