GLØD Explorer

GLØD ble startet i 2005 og tilbyr, med utgangspunkt i Alta og Finnmark, skreddersydde arktiske turer og ekspedisjoner for enkeltpersoner og grupper.

Sommeren 2015 flyttet vi inn i helt nye og moderne lokaler på Jordfallet i Øvre Alta. Dette har skapt en helt ny og mer praktisk og strømlinjeformet hverdag både for ansatte og gjester. De fleste av våre turer starter eller avsluttes her.

Typiske GLØD opplevelser og aktiviteter er:

Skiturer og ekspedisjoner
Terrengsykling, turer og kurs
Kano- og kajakkturer
Nordlysopplevelser
Fatbiketurer
Vandring
Utleie av terrengsykkel, fatbike, kano, kajakk, ski og truger
Firmaopplevelser med fokus på lagåndbygging gjennom aktiviteter som Geo Caching, 71 grader Nord, bueskyting, leirdueskyting, matkonkurranse etc
Servering av lunsj og middag i forbindelse med aktiviteter, i stor lavvo ute i felten eller på headquarters

Kvalitet
GLØD tar mål av seg å levere naturopplevelser av høyeste kvalitet. Turene representerer derfor indrefileten fra vår landsdel og er nøye planlagt for å gi deg som gjest de beste opplevelsene.

De som har vært på tur med oss tidligere vet at våre villmarksguider er dyktige og erfarne turledere, utstyret vi benytter er velprøvd og solid, og at vi aldri kompromisser med sikkerhet.

Matopplevelser
Hos oss er også den kulinariske opplevelsen viktig! Som vår gjest får du oppleve kortreist mat der våre retter er tilberedt av lokale råvarer som vilt, fisk, kongekrabbe og bær.

Dette betyr at om du kun er ute etter de laveste prisene eller et firma som ”tar det som det kommer når det kommer” er vi feil team.

Samarbeid og bærekraftighet
Glød ønsker å stimulere til samarbeid både innad i reiselivsnæringen, men også til andre områder. Vi tar mål av oss å i så stor grad som mulig handle lokalt, og oppfordrer også våre guider og gjester til å gjøre det samme.

Vi har et godt samarbeid med lokale og regionale reiselivsaktører som VisitAlta, Sorrisniva, Trasti & Trine, Holmen Husky, Parken Gård, Thon Hotel og Scandic Hotel. Dessuten alle Fjellstuene på vidda; Jotka, Mollisjok, Gargia, Suolovuopmi og Ravnastua.

Utenfor næringen samarbeider GLØD tett med Universitetet i Tromsø, Norges Arktiske Universitet, Campus Alta, ved at studenter får praksisplass hos oss, at studenter aktivt benytter våre opplevelser og aktiviteter i oppgaver og besvarelser, og ved at vi er stakeholdere i forskningsprosjekt i lag med andre reiselivsbedrifter i regionen som Sorrisniva og Hurtigruten.
Vi samarbeider også med Alta videregående skole der elever benytter oss som sparringspartnere i ulike settinger.

Glød er medlem av NHO Reiseliv og Reisegarantifondet

Miljø
GLØD ønsker å etterlate et så lite avtrykk i naturen som mulig. Vår fremferd er derfor preget av respekt, varsomhet og måtehold. Likevel er vi glad i både vilt, fisk og bær og høster når naturen gir av sin overflod. Underveis rydder vi opp etter oss, og et viktig prinsipp er for oss sporløs ferdsel.

Halddemarsjen
Hvert år arrangerer GLØD Halddemarsjen, en fjellmarsj og motbakkeløp fra Kåfjord utenfor Alta, opp til nordlysobservatoriet på Halddetoppen. Du finner også info om dette på marsjens egen facebookside.

You might also be interested in

Offroad Finnmark 300 Edition 2018 (3 dager)

6450NOK pp

Terrengsykkelkurs – weekend – for jenter

4390NOK pp

Ekspedisjon Finnmarksvidda (6 dager)

14950NOK pp