Alta og Finnmarksvidda (4 dager)

Fire dagers terrengsykkeltur der vi velger noe av det flotteste Finnmark kan tilby.

Uendelig vakker natur i den frodige og lune Altadalen og den lavt bølgende Finnmarksvidda. Elver og innsjøer, multebær, midnattsol og reinsdyr! Og ikke minst flotte singel- og doubletracks som tar oss til de tradisjonelle Fjellstuene. Vel fremme nyter vi deilig badstue, avløst av god mat og der tilhørende vin etter timer på sykkelsetet!

Finnmarksvidda er stor slik at vi må regne med relativt lange dager, opp til 6-7 timer inkludert lunsj, i til dels utfordrende terreng. Kort fortalt dreier det seg om mye stein, myrer og mange bekker små må krysses. Generelt vil det si at det er påkrevd at du har syklet i terrenget før. På Skill and Fitness – skalaen scorer denne turen S5/F6.

Kule overnattinger
Overnattinger underveis i turen (dag 1 til 4) er inkludert og vil skje i super kul «glam lavvo» på Holmen Husky Lodge i Alta og på Jotka Fjellstue.

Servering
Alle måltider underveis i turen (kveldens suppe & brød dag 1 til lunsj dag 4) er inkludert. Øl/vin og mineralvann tilkommer

Sykkel og utstyr
Utstyrsmessig er en fulldemper å foretrekke, gjerne med 29″ hjul. Dekk med relativt grovt mønster og sterke sidevegger, a la Schwalbe Hans Dampf og Maxxis Ardent, med godt volum, som 2,2″ eller mer.

Hvis du ikke har en fulldemper, men gjerne vil prøve på denne turen, så kan du leie av oss! Les mer om sykkelleie her

Support
Du vil ha tilgang på baggen din alle kvelder, også når vi overnatter på Jotka Fjellstue.

Mekker og kjentmann
Med på turen følger en lokalkjent sykkelguide som har hovedansvar for sikkerhet og navigering. Ut over å kjenne Finnmarksvidda etter mange turer der, er guiden også sykkelteknisk kompetent og kan reparere mange av de eventualiteter som kan oppstå på en slik tur. Våre guider er dessuten hobbygourmeter og det er ikke usannsynlig at det diskes opp med en lekkerbisken eller to tilberedt over lunsjbålet!

OffroadFinnmark edition
Dette er en spesialversjon som tar deltagerne gjennom årets OF300 trase i løpet av tre dager. Dato er fredag 13. til søndag 15. juli. Er denne turen interessant: velg turen i menyen til høyre, eller klikk her.

You might also be interested in

Nordkapp Epic (7 dager)

18950NOK pp

Cycle tour on your own, beside the Kattfjord

Ny sti (3 timer)

700NOK pp

Terrengsykkelkurs – weekend – for jenter

4390NOK pp